Pdf arkiv

Hvordan rengører jeg gruppen?

Hvordan brygger jeg espresso?

Hvordan laver jeg den bedste mælkeskum?

 

Rocket vandtank – ventilkobling.

13472734780Alle Rocket espresso maskiner med vandtank er rigtigt smart bygget op med en ventilkobling istedet for løse slanger som suger vandet op. Ved en ventilkobling vil du altid opleve en enklere opbygning, og en støre brugervenlighed og derved mindske risiko for fejlbetjening.

Sørg altid for at der er passende mængde vand i vandtanken inden du opstarter din Rocket espressomaskine. Ved evt. “for lav vandstand” vil din Rocket espressomaskine selv slukke for strømmen til pumpen + varmelegeme og derved minimere risiko for evt. at skade din maskine. (Dog sørg ALTID for at der er passende mængde vand på din espressomaskine)

På billedet herover, kan du se ventilkobling som er placeret nederst i din maskine under vandtanken. Hvis maskinen kører tør for vand, da vil denne ventilkoblings kop blive tømt for vand og derved vil forbindelsen mellem de to kontakter blive afbrudt, og efter få sekunder vil den grønne on/off lampen begynde at blinke. Se røde pile for ventil kontakter

Ved “afbrudt” maskine, da skal du selv sørge for at der kommer vand i ventilkoppen igen. Dette kan enten gøres manuelt ved forsigtigt at hælde vand koppen med en kande eller anden beholder, eller bruge vandtanken.
Fuld vandtanken med passende mængde vand og isæt og løft vandtanken ud af maskinen et par gange, og derved bliver ventilkobling fyldt igen.

TIP undgå kalkskader

Brug altid kalkfattigt kildevand

 Kalkskader er årsagen til 95-98 % af alle driftsforstyrrelser på Rocket espressoudstyr.

Billede10Med de hårdhedsgrader der i vores ledningsvand over stort set hele landet, vil udstyrets drift meget hurtigt blive påvirket negativt. Afkalkning på Rocket udstyr er ikke det nemmeste at komme til med de lukkede kedler, ventiler og rørføringen. Derudover viser al min erfaring med kaffeudstyr igennem 25 år, at vi først afkalker vores kaffemaskiner når alarmklokkerne har ringet i noget tid og så er vi langt over sidste frist. Allerede nu kan der sidde så meget kalk, at det forringer de daglige oplevelser, løfter el-regningen og i ekstrem grad forkorter levetiden. Afkalkning bliver ALDRIG gjort forebyggende, derfor går det galt.

“Garantien bortfalder desuden hvis driftsforstyrrelser er forårsaget af kalkskader.”

“Brug kalkfattigt kildevand, eller vand fra et anerkendt vandbehandlingsanlæg, fra dag 1 og dine oplevelser og glæder med Rocket vil vare ved år efter år.”

“Forebyggelse vil altid være bedre end helbredelse!”